H ΥΓΕΙΑ είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Η Ευεξία τόσο η σωματική όσο και η πνευματική, αποτελεί ένα φυσικό και ενστικτώδες κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Σπανίως εκτιμάμε την πραγματική αξία της καλής υγείας μέχρι να αρρωστήσουμε.

ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΗ ΟΣΤΑ

Οι μύες αποτελούνται κατά 75% από νερό και η απώλεια ενός 3% νερού μπορεί να έχει ως συνέπεια να χάσουν οι μύες περίπου το 10% της δύναμής τους και το 8% της ταχύτητάς τους.

 

Άλλες τροφές όπως η ζάχαρη ενδέχεται να καταφέρουν το αντίθετο, περιορίζοντας στο ελάχιστο το μεταλλικό περιεχόμενο των οστών και αυξάνοντας τον κίνδυνο αδυναμίας. Το Ca είναι το πιο σημαντικό συστατικό για την ανάπτυξη των οστών. Πηγές τροφών είναι το γάλα και το τυρί. Το Mg είναι επίσης βασικό στοιχείο για την υγεία των οστών. Πηγές τροφών είναι τα λαχανικά, οι σαρδέλες, το σκουμπρί, τα θαλασσινά και το σουσάμι.

Η λήψη ζάχαρης, αναψυκτικών πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο καθώς μπορεί να προκαλέσει απώλεια ασβεστίου.

Τροφές που προλαμβάνουν την εμμηνόπαυση είναι η σόγια. Εχθροί της ενέργειας είναι ο καφές, το τσάι, η σοκολάτα, τα αναψυκτικά, η ζάχαρη, το αλκοόλ και ο καπνός.

Για μια καλή στάση στην διατροφή βασικό ρόλο παίζει ο συνδυασμός των τροφών που περιέχουν πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και ουδέτερες τροφές και υδατάνθρακες και ουδέτερες τροφές.

Τα μόρια των τροφών (στοιχεία) από το αίμα περνούν διαδοχικά στο συκώτι. Κάποια σωματίδια διασπώνται ακόμη περισσότερο ενώ άλλα μετατρέπονται σε μορφές που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για αποθήκευση γύρω από το σώμα.

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

Τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες είναι:

Το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά, οι πατάτες, τα αποξηραμένα φρούτα, τα όσπρια, η μαρμελάδα και το μέλι.

ΛΙΠΟΣ

Τροφές πλούσιες σε λίπος:

Το βούτυρο, η μαργαρίνη, τα λάδια, αλλαντικά και τυριά.

ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες είναι:

Το κρέας, το ψάρι, το τυρί και τα αυγά.