H ΥΓΕΙΑ είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Η Ευεξία τόσο η σωματική όσο και η πνευματική, αποτελεί ένα φυσικό και ενστικτώδες κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Σπανίως εκτιμάμε την πραγματική αξία της καλής υγείας μέχρι να αρρωστήσουμε.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Η νικοτίνη εισέρχεται στο οργανισμό μας 1ον με την εισπνοη 2ον υπόγλώσσια 3ον διασφηνοίδως διαμέσου της μύτης στον εγκέφαλο. Σε αυτη την κατηγορία ανήκει ο παθητικος καπνιστης. Η νικοτίνη σε μια ώρα φτάνει σε ικανοποιητικά επίπεδα στο αίμα ώστε άριστα μπορεί να ανιχνευθεί στα ουρά. Πως μπορεί λοιπόν να δράσει στη διακοπή καπνίσματος ο βελονισμός; 1oν διεγείρει κάποια βασικά κέντρα τα οποία παράγουν ενδορφίνες, δυνορφίνες, οι οποίες προκαλούν ευχάριστη διάθεση και μάλιστα εκλύεται ένα πεπτίδιο την 3η μέρα το οποίο προκαλεί απέχθεια απέναντι στη νικοτίνη. 2ον απομάκρυνση βιαίως της νικοτίνης απο τον οργανισμό λόγω της εφαρμογής του ηλεκτροβελονισμού.

 

Τι παρενέργειες έχουμε απο την διακοπή καπνίσματος; Απο την ίδια τη θεραπεία του βελονισμού απολύτως κανένα. Η έλλειψη της νικοτίνης όμως πιθανότατα μπορεί, αν αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο δηλ να τρώμε ανεξέλεγκτα, πιθανόν να συμβάλλει στην αύξηση του βάρους. Αυτό αποφεύγεται με υγιεινή διατροφή και άσκηση. Την τρίτη μέρα απο το βελονισμό μπορεί να έχουμε βήχα ο οποίος προκαλείται απο τη δόνηση του ηλεκτροβελονισμού στο κροσσωτό επιθήλιο με σκοπό την απομάκρυνση της νικοτίνης , όπου χορηγείται και ένα συρόπι αποχρεμπτικό προκειμένου να καθαρίσει το πνευμόνι γρηγορότερα.
Τρίτη παρενέργεια ειναι ότι δεν επιτρέπεται να δοκιμάσει κάποιος τσιγάρο για 6 μήνες. Αυτό το χρονικό διάςτημα είναι όριο ασφαλείας, διότι μπορεί να ζαλιστεί ή ακόμη και να έχει λιποθυμικο επεισόδιο.
Η θεραπεία δια ηλεκτροβελονισμού έχει επιτυχία 100%, με μία μόνο συνεδρία, όμως στις γυναίκες έχει μια μεγαλύτερη αντίσταση δηλ. 85% λόγω του ότι όλα τα προϊόντα μεταβολισμού της νικοτίνης έχουν σοβαρό δεσμό με τα οιστρογόνα και η απεξάρτηση ειναι πιο δύσκολη
Χορηγούνται αποχρεπτικά και βιταμίνες για περισσότερο υποστήριξη του οργανισμού.

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

Τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες είναι:

Το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά, οι πατάτες, τα αποξηραμένα φρούτα, τα όσπρια, η μαρμελάδα και το μέλι.

ΛΙΠΟΣ

Τροφές πλούσιες σε λίπος:

Το βούτυρο, η μαργαρίνη, τα λάδια, αλλαντικά και τυριά.

ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες είναι:

Το κρέας, το ψάρι, το τυρί και τα αυγά.