H ΥΓΕΙΑ είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Η Ευεξία τόσο η σωματική όσο και η πνευματική, αποτελεί ένα φυσικό και ενστικτώδες κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Σπανίως εκτιμάμε την πραγματική αξία της καλής υγείας μέχρι να αρρωστήσουμε.

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ

Ο Βελονισμός της αισθητικής είναι λιγότερο γνωστός, αλλά εξίσου αποτελεσματικός με άλλα είδη βελονισμού. Με την βοήθειά του αντιμετωπίζονται προβλήματα, όπως οι ρυτίδες, η χαλάρωση, η παχυσαρκία και η τριχόπτωση.

Ειδικά για το πρόσωπο επιτυγχάνεται η αναζωογόνηση της επιδερμίδας και η σύσφιξη των μυών. Το φυσικό Lifting δεν έχει παρενέργειες, ενώ δρα προληπτικά και θεραπευτικά.

Η εξωτερική φυσική ομορφιά και αρμονία είναι αντανάκλαση και απόρροια της εσωτερικής υγείας και ισορροπίας των σπλάχνων, οργάνων και μεσημβρινών.

Η αναζωογόνηση του προσώπου με χρυσές βελόνες είναι μια πανάρχαια κινέζικη τεχνική, που δίνοντας στο βελονισμό μήνυμα αυτοθεραπείας – αυτή τη φορά από το πρόσωπο – πετυχαίνει δύο καλά ταυτόχρονα: και την ομορφιά και την ανανέωση του προσώπου και την εξισορρόπηση και θεραπεία των εσωτερικών οργάνων, σπλάχνων και λειτουργιών.

Οι αυτοκράτειρες της αρχαίας Κίνας απολάμβαναν πρώτες αυτές της πολυτέλειας, διότι μόνο στην «Απαγορευμένη Πόλη» υπήρχαν καταρχήν χρυσές βελόνες.

Οι ειδικευμένοι βελονιστές της Αυλής, όντως συνδύασαν και ένα είδος μασάζ και μία σειρά ασκήσεων των μυών του προσώπου, που περιέκλειε τη μέθοδο και την έκανε μοναδική.

Αργότερα η μέθοδος της ανανέωσης του προσώπου εμπλουτίσθηκε με εσωτερική διάσταση και επεκτάθηκε στην ανανέωση της ψυχής και του πνεύματος, αφού άλλωστε το πρόσωπο έχει άμεση σχέση με το συναίσθημα και τη διάνοια (από το πρόσωπο μπορεί να καταλάβει κανείς εάν κάποιος είναι λυπημένος ή χαρούμενος, αν είναι βλάκας ή έξυπνος).

Μέσω της συνειδητοποίησης των εντάσεων στα μάτια, στο στόμα, στο λαιμό, στο μέτωπο, στη γλώσσα, στα σαγόνια, μπορεί να αισθανθεί κανείς αντίστοιχες εντάσεις και μπλοκαρίσματα που συσσωρεύονται στα σπλάχνα ή σε άλλα σημεία του σώματος, ώστε σε ανώτερο στάδιο, με κατάλληλες ασκήσεις, να επέμβει και να διορθώσει. Αν αποκτήσει κανείς επίγνωση των ρουθουνιών στις διάφορες στιγμές της ζωής του, θα τον βοηθήσει να ρυθμίσει την αναπνοή του και να βελτιώσει τη γενική υγεία του και ισορροπία. Αν προσέξει πού έχει τη γλώσσα του ή πόσο σφιχτά έχει τα δόντια του σε συγκεκριμένες φάσεις της ζωής του, θα πετύχει καλύτερη στάση του σώματος, των ώμων, του διαφράγματος και του ηλιακού πλέγματος.

 

Αυτές και άλλες πολλές συνειδητοποιήσεις που δεν φανταζόταν προηγουμένως, ξεκινούν από την επίγνωση του προσώπου, όταν ενεργοποιηθεί με χρυσές βελόνες, διότι το πρόσωπο είναι καθρέπτης της υγείας και , όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, «δια η μορφή τοιάδε και η ψυχή».

Όσοι εφαρμόζουμε την ανάλυση του προσώπου ως διαγνωστική μέθοδο, παρατηρούμε και ελέγχουμε όλες τις αλλαγές της υγείας και της ασθένειας στο πρόσωπο.

Δηλαδή, βλέπουμε ποια όργανα πάσχουν ή υπολειτουργούν και προχωρούμε στη θεραπεία τους ή μέσω σωματικού βελονισμού (με ασημένιες βελόνες) ή μέσω βελονισμού του προσώπου (με χρυσές βελόνες) ή με βελονισμό του αυτιού ή άλλων μικροσυστημάτων του σώματος.

χαρακτηριστικά στο πρόσωπο που εμφανίζονται σε ανάλογες καταστάσεις ασθένειες και είναι γνωστά ως «Ιπποκράτειο προσωπείο», ώστε έθετε τη διάγνωση από λεπτομέρειες, ρυτίδες, χρωματισμούς, εκφράσεις, συσπάσεις.

Στην Ινδία, στα Ιμαλάια, κάθε πρωί, άνδρες και γυναίκες, ασχολούνται με την υγιεινή του σώματός τους, κάνουν γιόγκα για ευεξία και ενεργοποίηση, κάνουν μασάζ στο πρόσωπο ή στο σώμα, αποτοξινώνουν τον οργανισμό τους συχνά με υποκλεισμούς και εμμέτους (με ειδικά βότανα ή αλατόνερο) για να παραμείνουν αγνοί, καθαροί και όμορφοι, ώστε να είναι αρεστοί από το Θεό και το διπλανό συνάνθρωπο.

Όλοι οι λαοί αυτοί έδιναν πρωταρχική σημασία και βαρύτητα στην ομορφιά του προσώπου και του σώματος, δίοτι ήταν ευτυχία και απόδειξη σοφίας και σύνεσης να μπορούν να διατηρούν ένα όμορφο πρόσωπο μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

ΔΙΟΤΙ ΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟ ΝΟΥ.

Στην αρχαία Ελλάδα, υπήρχε ειδική θεά για το κάλλος του προσώπου και του σώματος, η θεά Αφροδίτη, και ανάλογα ιερά που καλλιεργούσαν αυτές τις γνώσεις και τις τεχνικές της εξωτερικής και εσωτερικής ομορφιάς, που απορρέουν και από τις μυστικές γνώσεις γύρω από τον έρωτα (η Τάντρα των Ινδών και το ερωτικό ΤΑΟ των Κινέζων).

Από ένα όμορφο και ενεργειακό δυνατό πρόσωπο εξαρτάτο και η επιβίσωης των ατόμων μέσα στην φύση και απέναντι στους οποιουσδήποτε εχθρούς, που από τη φωτεινότητα, τη δύναμη και τη φυσική υγεία και ετοιμότητα που εξέπεμπε ένα ισορροπημένο πρόσωπο, κρατούσε μακριά και σε επιφύλαξη τους ενδεχόμενους εχθρούς ή το «κακό μάτι» των κακών πνευμάτων ή των ζηλόφθονων ανθρώπων.

Για τους λόγους αυτούς, σε αρχαία Ελλάδα και Αίγυπτο χρησιμοποιήθηκαν βαφές για να τονίσουν κάποια χαρακτηριστικά στα χείλη ή στα μάτια, προκειμένου να δώσουν φωτεινότητα σε ένα άτομο και να μην είναι ευάλωτο από εχθρικές σκέψεις ή κατευθείαν επιθέσεις.

Όλοι και όλες κοιτάζουν τον καθρέφτη κάθε μέρα λίγο ή πολύ… Όλοι ανεξαρτήτως ενδιαφέρονται για την ομορφιά, διότι είναι ένστικτο επιβίωσης.

Άλλη πρακτική πλευρά του θέματος έχεις ως εξής:
Απαιτούνται τουλάχιστον 5 βελονισμοί με χρυσές βελόνες για να ξεκινήσει η ενεργοποίηση και η αναζωογόνηση του προσώπου. Οι βελονισμοί γίνονται ένας την ημέρα ή 2-3 φορές την εβδομάδα. Από τους 5 και πέρα βελονισμούς, ένας βελονισμός κάθε 10-15 μέρες είναι αρκετός για να διατηρήσεις στα ανώτερα επίπεδα τη διαύγεια και τη σφριγηλότητα.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν επιτρέπεται η χρήση ζάχαρης και γλυκών.

Το παρόν άρθρο έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Λάρισας Ελευθερία με τίτλο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ: Για την υγεία, ομορφιά και την ευεξία του ανθρώπου.

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

Τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες είναι:

Το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά, οι πατάτες, τα αποξηραμένα φρούτα, τα όσπρια, η μαρμελάδα και το μέλι.

ΛΙΠΟΣ

Τροφές πλούσιες σε λίπος:

Το βούτυρο, η μαργαρίνη, τα λάδια, αλλαντικά και τυριά.

ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες είναι:

Το κρέας, το ψάρι, το τυρί και τα αυγά.